Må deltakere ha konto for å kunne melde seg på?

Det korte svaret er ja.

iSonen baserer seg på Idrettens ID for å sikre at det er «ekte» personer som melder på og at informasjonen er riktig på deltagerne. Dette gjør at en sparer mye tid som arrangør, da iSonen kan sikrer at klubbmedlemskap, lisens osv. er på plass og slik det skal være.

Det er kun den som melder på deltagere som må ha en Idrettens ID. Dette er gratis, og krever ingen medlemskap i klubb eller annet. Den som blir meldt på trenger ikke en egen konto.

Skal en melde på egne barn, kan barna legges til på "profilen" til den som melder på. Dette er en fordel, da det gjør det enklere å legge til egne barn senere og vil gjøre det enklere å betale kontigenter, lisenser og påmeldinger ved senere anledninger.